Обичам да се събудя рано в събота! Първо да се повъртя в чаршафите, а после  да отпия от горчивото късо кафе. Да ме събуди сутрешният хлад и да разхлади мислите ми, нажежени от забързаната и задъхваща работна седмица. Обичам да я слушам сутринта, да я гледам и да я чувствам. Тя е тиха, още никой не е нарушил спокойния ѝ ритъм, всички спят, но тя е будна, тиха и смирена в очакване всички да се събудят и да ѝ благодарят, че най-накрая е тук! Хубаво е да се събудиш в нея, да я оставиш да те отпусне, да те приюти и да те успокои.

Отпиваш кафе, глътките са бавни, не бързаш да приключиш кафето и да започнеш листа със задачите. Задачата ти е една – да си починеш, да оставиш цялото напрежение насъбрало се, дори в порите ти, бавно да се изпари с помощта на съботното сутрешно слънце.

Вдишваш, вдишваш бавно, съботната сутрин е свежа, защото колите по пътя са по-малко и не толкова бързащи. Вдишваш спокойствието и благодариш за тишината, тишината в мислите ти. Да, знаеш, че утре е неделя и пак ще трябва да свършиш куп неща, но се стараеш да останеш в настоящия момент, в съботния сутрешен момент, да си го откраднеш и да го задържиш, колкото можеш повече.

Затваряш очи след глътката кафе, оставяш кофеинът да се разлее в тялото ти, оставяш тялото ти да се събуди само, без стрес, без напрежение и без бързане.

Усещаш всичко и виждаш всичко, някак и малките детайли, радваш се, просто се радваш на себе си, на живота, на слънцето!

Съботно и сутрешно ти е и ти е живо и весело, и дори се сещаш, че май нямаш нужда от кафе, но ей, така ароматът му придава чар на сутринта ти.

Не ти се говори много, искаш да си мълчиш и просто да съществуваш, защото в този момент съществуването ти се струва като най-прекрасното нещо на света. Няма какво да кажеш, защото можеш само да благодариш, че си тук и сега и имаш възможността да изживееш съботната сутрин.

Последната глътка от съботното сутрешно кафе е вече в тялото ти, устните ти се извиват в едва забележима усмивка – вече си готов! Готов да излезеш и да я изживееш тази събота, както на теб ти се иска…

Изживей си я!