Close

Животът е кучка!

За тези, които казват, че животът е кучка, ами да прави сте! Животът е гадна, егоистична кучка, която ако не я обичаш няма да ти даде нищо, а напротив ще ти взима малко по малко всичко, което имаш. А ти колкото и да я проклинаш и да я обиждаш с всякакви грозни думи, тя няма да ти върне нищо. А напротив ще продължава да ти взима, а ти ще се питаш Защо, защо аз?! Какво ти сторих, че ме наказваш така!. Лошото е, че в тези случаи дори Господ, или каквато там религия изповядваш, не може да ти помогне. Дори да отправяш хиляди молби към тях, към боговете, те няма да те чуят, защото те с животът, кучката, работят в много тесен съюз и си имат там някакво споразумение.

Животът обича да го ласкаеш да му казваш колко е велик, колко е красив и прекрасен, какъв късметлия си, че той е с теб. Той обича да му се радваш всеки миг и да го обичаш дори повече от любовта на живота си и дори иска той да бъде тази любов, в противен случай не ще срещнеш никаква любов и все ще бъдеш необичан освен ако не заобичаш живота.

Истината е, че той може да е много щедър и да те обсипва с благата на света и да си живееш и да си свиркаш, и да си щастлив, но условието е едно да обичаш живота, да го цениш като най-скъпоценен и рядък камък, с който Вселената те е дарила.

Някои хора го слагат в нощното шкафче и забравят за него, всеки ден се терзаят и го проклинат, защото не им дава това, което искат, а в същото време той стои затворен в тъмното и чака някой да го извади да му се наслади, да му се порадва, да му казва хубави и мили думи, да му казва колко специален и безценен дар е той!

Има хора, които го държат на най-видно място в къщата си и му се усмихват всеки ден. Благодарят му, че го има, че без него няма изобилие, няма щастие, няма красота, няма любов. Как мислите дали на тези хора животът им дава повече?

Ами разбира се, че да! Когато животът е обичан той не щади подаръци и щастие, дава всичко в огромни количества! С него любовта е най-сладка, защото той дава повече от колкото получава, стига само и само да го обичаш и цениш! Само онези, които истински обичат живота, са познали истинско щастие!

Цвете без саксия

previous post

Най-важният урок, който научих за 23 години

next post

Comments

  • Дарин Колев

    September 17, 2016

    Животът е точно такъв, какъвто си го измислим. Не е нужно да си щастлив/а в него, но е важно да ти покрива емоционалните нужди. И ако за някой черногледото хейтърство е висша степен на преживяване, то за други една уравновесена и щедра любов е съвсем ок. Но не всички имат еднакви мечти за него. Често пъти неизказани и дълбоко прибрани навътре в нас, тази наша истинска същност достига до нас като стонове и изпълва същността ни. Примерите са безброй 🙂

Leave a Reply

Цвете без саксия

previous post

Най-важният урок, който научих за 23 години

next post

%d bloggers like this: