Толкова е красив моментът на младостта, когато чувстваш, че ще живееш вечно и знаеш, че животът е пред теб и можеш да направиш толкова много неща, да бъдеш, който си поискаш, да обиколиш света, да сбъднеш всяка мечта, защото това е младостта да мислиш, че притежаваш вечността. С две думи младостта е оптимизъм и надежда!

Мислим, че моментът е вечен, чувстваме, че го притежаваме, че сме повелители на времето, но дълбоко в себе си знаем, че моментът на младостта е просто дъх, просто прашинка, която преминава пред очите ни и утре ще се събудим от красивия сън и пуф вече си голям! Вече си “възрастен” и всичко е различно дори да не искаш. Най-лошото не е, че ни се появяват бръчки и работим от 9 до 5, а че губим в себе си дъха и оптимизма на младостта.

Не, младостта не е да си на 20, младостта е да вярваш, да си оптимист, да си приключенец, да се смееш шумно на обществени места, да се радваш на снежинките (без да пишеш за първия сняг във Facebook :D) и да се бориш за нещо по-голямо от теб самия, да вярваш, че можеш да промениш света! Най-вярвам, че младостта е да не се страхуваш да бъдеш себе си, но истинския ти (знаеш за какво говоря)! Да ставаш сутрин да си гледаш рошавата коса и да си казваш Защо пък да не изляза така? или Защо днес не си обуя кецове вместо онези високи и неудобни токчета! или всичко, което те прави щастлив, но някой ти е казал, че възрастните не правят така bullshits!

В момента, в който си позволиш да не бъдеш себе си, официално си възрастен! Защото възрастните повечето са еднакви намират си сигурна работа, женят се, имат деца и си купуват апартамент, кола. Защото някой друг изгубен възрастен ти казва, че трябва да станеш вече голям и отговорен. Не може да си на 30 и да колекционираш салфетки! Да бе  bullshits!

Спри, натисни пауза и бъди вечно млад точно в този момент! Усмихни се и бъди себе си повече от всякога!

Пиша това, защото все повече усещам как ставам възрастна, не на години, а по душа… Защото трябва да сме повече млади и да си купим кецове онези, които нямаме!:)

ПП. Извинявам се, ако има грешки..