Close

Да виждаш истинската красота е умение, което не можеш да си купиш в молЪ

Статията “Няма грозни жени. Има бедни жени….”, която за по-малко от два месеца бе прочетена над 55 000 пъти и споделена над 10 000 пъти, предизвика бурни страсти. Мненията относно женската красота, красотата като цяло и по-специално поддържането на женската визия, започнаха да “валят”.

Написах статията импулсивно, не бях готова за критиката. Но пък научих, че винаги ще има “за” и “против”, не можеш да угодиш на всички. Haters gonna hate, hate. Potatos gonna potate, potate.😀

По-важно е да не ти пука! Което научаваш, като първо ти пука.

Сега ще кажа какво всъщност мисля за красотата. Тази красота, която се показва, когато извадиш пакета с мокри кърпи и започнеш усилено триене!

Моята представа за красота е това, което се вижда само с душата, не и с очите. Но да виждаш с душата е умение, което не можеш да си купиш в мола!

Но тези неща са изтъркани клишета! Хората ги знаят, четат ги в книгите, леят сълзи за тях в киносалоните и ги харесват във фейсбук статусите.

Вярваме, че оценяваме истинската красота, но дали наистина е така? Знаем ли какво е истински красиво? Завърших предишната статия с твърдението, че красотата е в очите на гледащия. С този завършек всъщност опровергах всичко казано преди това, но малцина четат между редовете. Заклеймиха ме, че съм повърхностна, меркантилна и т.н. Не им се сърдя…:)

Не забравяйте, че виждаме света според това какви сме ние, което е валидно и за това как виждаме красотата.

Сега ще говоря от името на моите очи и ще разкажа какво и как виждат те. Всъщност истински вижда само душата, а очите са само помощници. Процесът е отвътре навън, а не отвън навътре, както в повечето случаи правим.

Сега разказвам как моята душа вижда красотата. Но няма да говоря за красивата жена или хубавия мъж, ще говоря за красивата ЛИЧНОСТ! Всичко останало са само щрихи, които подчертават половата ни принадлежност.

Красиви са хората, които се усмихват често и по много! Ще кажат, че от много смях после трябва да се ходи на ботокс. Но тези бръчки са символ на щастие. А нали красиви са щастливите хора. Красивите хора знаят, че усмивката не трябва да е перфектна, за да е красива. Затова  не държат на силикон в устните. Усмивката трябва да  изразява желанието и щастието да се живее. Усмивката е начин душата да каже, че е щастлива!

За мен красиви са искрените хора. Искрени като усмивките им, които ти казват колко са щастливи, въпреки всички трудности и неволи. Искреност се крие и в думите им,  в жестовете им, в отношението им. На тях им е трудно да лъжат и мамят, защото за тях морал и честност не са само думи, а действия! Те не познават интригата и подмолността, които така забавлява дребните душици.

 Красивите хора не се страхуват да покажат, че са слаби, че не знаят или не могат нещо. Красивите хора знаят, че не са перфектни и не се опитват да те убедят в обратното!  Красивите хора не се страхуват да помолят за помощ, защото знаят, че не знаят всичко. Те не се страхуват да поискат прошка или да се извинят, защото поемат отговорност за действията си!

 Красивите хора не се опитват да навират в лицето ти етикет с цената им, защото не смятат за нужно да убеждават никой колко струват. Другите сами го разбират, когато общуват с тях. Защото красивите личности са скромни не с думи, а с поведение. Няма да ги видиш да пишат статуси колко са велики, незаменими, уникални, безценни, богопомазани, незаменими  и оле, някои хора могат да продължават до безкрай!.

За мен красивите хора са скромни или поне с реална представа за себе си!

Красиви са добрите хора. Хората, които ти помагат, които отварят вратата, отстъпват мястото си, благодарят ти, които ти дават от своето. Красиви са учтивите и възпитани хора. В разговорите с тях не те, а ти си важен! Защото красивите хора знаят, че света не се върти около тях.

Красивите хора не  искат да притежават, те искат да изживяват! Не можеш да ги съблазниш с материалното. Те намират смисъл и красота само в стремежа да бъдат по-добри личности, а материалното богатство е следствие от тяхното личностно усъвършенстване.

Красиви са хората обичат сърцето, а не банковата сметка. Красиви са хората, които обичат и другите, а не само себе си. Хората, които обичат слънцето, а не солариума. Красиво е да обичаш живота, а не наркотиците. Красиви са тези, които обичат много и с цялото си сърце, без задръжки, без предразсъдъци и без условия!

Красиви са хората, които уважават, а не унижават. Красиво е да слушаш себе си, а на хорското мнение. Красиви са хората, които бягат от стереотипите, а не ги следват.

С красивите хора си говориш за красиви неща-за ценности, за мечти, за любов, за планини, за моменти, за детството, за книги, за театър, за приключения, за залези, за изгреви, за морето, за ….. онези хиляди неща…. Красивите хора те вдъхновяват и ти да бъдеш красив/а….

Можеш да познаеш красивите хора по действията, а не по думите! За мен красивите хора създават красотата си отвътре и я изразяват със своите действия външно.

Красотата е нещо, което не можеш веднага да видиш в човека срещу теб, а и се изисква умение да виждаш тази красота, която често е невидима за очите.Ох, колко клиширано звучи…. Но да, трябва време, трябват обстоятелства, които да накарат тази красота да се прояви, защото тя не се твори пред огледалото, а в умът и в душата!

За мен красиви са хората, които следват ценностите си, а не модните тенденции. Хората, които градят собствената си реалност, без да се оправдават с обстоятелствата, правителството и комшията от петия етаж.

Красиви са и хората, които четат книги, а не модни списания. Красиво e желанието им да се развиват, да се образоват, да се подобряват. Красиво е съзнанието им, а не дрехите им.

Красива е и наивната им вяра в по-доброто утре, в по-добрите хора и в по-добрата реалност. Красиво е, когато искат да променят света, а не размера на гърдите си!

Красиви са хората, които си купуват книги, а не билети за държавната лотария. Красиви са хората, които си купуват пътешествия, а не бутилки в нощни заведения.

За мен красиви са онези естествените хора без много грим и фалш, без суета, без изкуственост, а с много непринуденост и искреност. Красиви са и онези енергичните и позитивни хора, с които всяка среща е като ароматно и силно кафе.

Красиви са онези, на  които не им пука дали харесваш как са облечени, каква музика слушат, какъв цвят е косата им или дали отговарят на твоите критерии за красиво.

Защото красотата се крие в изкуството да не им пука!😉

Защото според мен истинската красота се вижда само когато съзнанието ти е отворено, когато си готов да приемеш различията, когато ви видял, прочел, изживял, пътувал, създал, обичал, когато си падал и ставал,когато си учил, когато си се борил да сътвориш нещо по-добро, когато си имал и нямал, когато си се губил и намирал.

Но все повече се осланяме на външното, което без спор е важно, но има нещо, което пропускаме. Онази малка разлика, която за миг може да преобърне начинът, по който виждаме даден човек. Тази малка разлика е онази невидима красота. Ако успеем да видим тази красота и се влюбим в нея, то нашите помощници очите могат да сметнат за красиво лицето, което първоначално са пренебрегнали. Това е умението първо да виждаме с душата, но ………

Много по-лесно е да си нарисуваме лицето, да си купим хубава рокля или кола, отколкото да прочетем няколко хубави книги и да разкрасим душите си! Затова и в днешно време се избира “по-лесно” постижимата красота, която може да си купим в мола. Все пак живеем в свят, който всичко е лесно и бързо……

Не се страхувайте да виждате красотата по собствен начин. Не само тази красота във вас, но и в света около вас. Има толкова красиви неща в живота, въпреки че всеки ден медиите и социалните мрежи се опитват да ни покажат грозното.

“Комплексираме” се от разни кифли със силикон или нацепени батки с ланци, но ако това не е твоето красиво, подмини го и се устреми към твоята визия за красотата!😉

ПП. Извинявам се, ако има грешки! :)))

Ако споделяш моето мнение за красотата, ще съм безкрайно благодарна, ако споделиш тази статия. :)))

The real price of travelling

previous post

Панаирът на суетата е целогодишен!

next post

Comments

Leave a Reply

The real price of travelling

previous post

Панаирът на суетата е целогодишен!

next post

%d bloggers like this: